Вареники с творогом - рецепт
Часть муки заварить кипятком или кипящим молоком (1/3 всей нормы жидкости), тщательно перемешать, добавить остальную жидкость комнатной температуры вместе с солью и яйцом (лучше желтком), оставшуюся муку, замесить тесто и оставить его для набухания клейковины на 40 мин. Протереть творог, смешать с солью, сахаром и сырыми яйцами. На тесто, раскатанное в виде тонких лепешек, уложить творог, края защипать. Вареники по одному опустить в кипящую подсоленную воду и варить 5—7 мин.
Готовые вареники полить маслом; сметану подать отдельно.
Vareniki with Cottage Cheese
Stir into half the flour hot water or hot milk (1/3 of the needed amount) till a smooth consistency. Beat an egg (preferably an egg yolk), salt and the rest of the liquid cooled to room temperature. Add this and the remaining flour to the batter. Make the dough and let it stand covered for 40 min. Blend mashed cottage cheese, salt, sugar and raw eggs. Roll the dough thin and cut out rounds. Place a filling on each round. Fold and stick the edges. Drop the vareniki one by one into boiling salted water. Cook them for 5 to 7 min.
Before serving pour melted butter over the vareniki. Pass the sour cream separately.
To make the dough use 3 cups plain white flour, 3/4 cup milk or water, 1 egg, 1/2 tsp. salt.For the filling: 800 gr. cottage cheese, 1/2 cup sugar, 2 eggs and salt to taste.