Душенина с почками - рецепт
Промытые крупные куски говядины обжарить вместе с мелко нарезанными морковью, корнем петрушки и луком. Обжаренное мясо, обработанные, ошпаренные и нарезанные почки тушить до готовности, добавив мелко нарубленные кости, бульон или воду, соль, перец, лавровый лист. Готовую душенину нарезать по 2—3 кусочка на порцию, на них положить кусочки почек, полить соком, полученным при тушении мяса, посыпать зеленью петрушки и подать на стол с жареным картофелем.
Braised Beef with Kidneys
Saute large pieces of beef with finely chopped carrots, parsley root and onions. Prepare kidneys for cooking. Blanch and slice them. Add finely crushed bones, stock or water, salt, pepper and a bay leaf. Bake in oven till done.
Cut the beef into individual portions (2 or 3 pieces per portion). Place on top the sliced kidneys. Pour the juice got from baking the kidneys over the meat. Garnish with parsley. Serve with fried potatoes.
1 kg. beef, 200 gr. kidneys, 2 tbsp. butter, 1 parsley root, 1 carrot, 1 onion, pepper, salt to taste, a bay leaf, some parsley green.