Завиванец из свежей капусты и гречневой каши с грибами - рецепт
Промытую головку белокочанной капусты отварить до полуготовности, разобрать на отдельные листья, отбить на них утолщенные места и уложить один возле другого вдоль полотенца. На листья разложить фарш из гречневой каши, смешанной с круто сваренными рублеными яйцами (2/з нормы), нарезанным поджаренным луком, вареными, а затем поджаренными грибами, заправленной солью и перцем. Капусту с фаршем свернуть рулетом, уложить на смазанный жиром лист, смазать сырыми яйцами и запечь в духовке.Подавать завиванец политым сливочным маслом.
Cabbage Roll Stuffed with Buckwheat Hash and Mushrooms
Parboil a head of white cabbage. Separate the leaves. Pound the cabbage veins where thick. Lay the leaves out, one overlapping the other, on a towel. Spread the stuffing over the leaves. To make the stuffing cook buckwheat and combine with chopped hard-boiled eggs, chppped fried onions, sauteed mushrooms, a pinch of salt and pepper. Roll. Place the roll on a baking sheet greased with fat. Brush with beaten egg and bake in oven.
Pour melted butter over the roll before serving.
1 kg. cabbage, 2 tbsp. fat, 50 gr. dried mushrooms, 1 cup buckwheat cereal, 2 onions, 3 eggs, 1 tbsp. bread crumbs, salt and pepper to taste, 2 tbsp. melted butter to pour over the baked roll.