Котлеты по-киевски - рецепт
=================================================Ингредиенты:400 г куриного филе, 150 г сливочного масла, 1 яйцо, 100 г сухарей, соль — по вкусу, жир для жарения — в зависимости от емкости посуды
=================================================
Куриное филе большое (с косточкой) и малое промыть, очистить от пленок, сухожилий и слегка отбить. На середину большого филе положить продолговатый кусочек холодного сливочного масла, закрыть его малым филе, края большого филе заложить так, чтобы весь фарш был покрыт мясом, придать котлете грушевидную форму, посолить, смочить в яйце и обкатать в сухарях, повторяя эти операции дважды. Жарить в большом количестве жира (фритюре) до появления румяной корочки, затем поставить в духовку на 2—3 мин. Подавать с жареным картофелем (соломкой) и зеленым горошком, политым маслом.
Chicken Cutlets a la Kiev
Cut a large fillet and a small fillet from chicken. Wash, remove membrane and tendons and gently pound the fillets with a mallet. Place a finger´s thick stick of chilled butter in the middle of the larger fillet. Cover the butter with the smaller fillet. Fold the edges of the larger fillet so that the butter and the smaller fillet are wholly covered. When doing this make sure the cutlet gets an oblong cone shape. Salt. Dip in beaten egg, roll in bread crumbs. Repeat this twice. Fry the cutlets in deep fat until a nice golden brown crust forms. Then place in oven for 2 to 3 min.
Serve with fried shoestring potatoes and green peas topped with butter.
400 gr. chicken fillet, 150 gr. butter, 1 egg, 100 gr. bread crumbs, salt to taste, the amount of fat you use depends on the size of the saucepan.