Творожный крем с клубникой в лимонном желе - рецепт
Протертый творог смешать со сливочным маслом, сахарной пудрой, ванильным сахаром и взбить Из лимонного сока, цедры, сахара сварить сироп, влить в него замоченный желатин, взбитый белок, довести до кипения, охладить желе в формочках. Окрасить соком из щавеля 50 г желе, охладить и нарезать ромбиками. На застывшее в формочках желе уложить подготовленные ягоды клубники, около них — ромбики зеленого желе, подлить немного лимонного желе и охладить.
Творожный крем выпустить из мешочка на охлажденное желе, залить остатками желе и снова охладить.
Creamed Cottage Cheese with Strawberries in Lemon Jelly
Mash cottage cheese. Add butter, powdered sugar, vanilla and beat till creamy. Make syrup from lemon juice, lemon rind, sugar. Stir in soaked gelatine, whipped egg whites. Bring the syrup to a boil. Half-fill moulds and chill. Extract juice from sorrel. Colour 50 gr. jelly with it. Chill and cut into rhombuses. Place strawberries on the jelly in the moulds. Arrange the green jelly rhombuses around the strawberries. Pour some lemon jelly on top. Chill.
Use pastry bag to squeeze creamed cottage cheese on top- Pour the remaining jelly on top and chill.
350 gr. cottage cheese, 2 1/2 tbsp. butter, 3 tbsp. powdered sugar, 5 gr. vanilla, 350 gr. strawberries. For the jelly: 5 or 6 lemons, 3/4 cup sugar, 30 gr. gelatine, 1 egg white, sorrel.