
Борщ криворожский холодный - рецепт
Нарезанный дольками очищенный картофель варить с бу льоном или водой 3—5 мин, добавить нарезанную соломкой капусту, через 10—15 мин положить вареную фасоль с отваром, нарезанный соломкой сладкий (болгарский) перец, свеклу тушенную с томатом-пюре, растительным маслом, уксусом, нашинкованные, слегка обжаренные с растительным маслом лук, морковь и петрушку, заправить солью, сахаром, перцем и варить 5—7 мин. Готовый борщ охладить.
Подавать на стол со сметаной, посыпав мелко нарезанной зеленью.
Cold Borsch a la Krivoi Rog
Drop potatoes into simmering water or stock and cook for 3 to 5 min. Then add cabbage and cook for another 10 to 15 min. Add cooked beans and the liquid, finely sliced sweet pepper, beets braised in condensed tomatoes, vinegar and oil, lightly sauteed onion, carrot and parsley. Season with salt, sugar, pepper and cook for another 5 to 7 min. Chill.
Serve with sour cream. Sprinkle with finely minced greens.
350 gr. potatoes, 200 gr. cabbage, 60 gr. beans, 50 gr. sweet pepper, 200 gr. beets, 60 gr. condensed tomatoes, 20 gr. oil, 10 gr. vinegar, 25 gr. carrots, 15 gr. parsley, salt, sugar, pepper totaste.